Hvordan var det mulig for en kvinnelig grunder i 1905 – på landet, langt mot nord, å bygge et unikt hotell, samt utvikle internasjonal turisme? Grunder av Rundhaug Gjestegård Amanda Sandmo er blant historiske kvinner i nord, som inspirerer og imponerer. Og hotellet selv ar en historie som i et eventyr.

Rundhaug Gjestegård er ikke bare et hotell – gjestegården handler om svenske reindriftssamer, høytstående offiserer, engelske lakselorder og fine fruer som solte seg, mens tjenestepiker viftet med servietter for at de skulle ha det bekvemt. Og om krigstida, da gjestegården nesten en måned i 1940 i praksis var kommandosenter for det norske forsvaret – det var med stor sannsynlighet på gjestegården landets motstandskamp ble klekket ut med ingredienser som spioner, atomvåpen og strategi. Og det handler om krigsårene, da gjestegården var nazistenes hovedkvarter og dramatiske beslutninger ble tatt i hotellets kjeller, bl.a om å brenne Finnmark.

Rundhaug Gjestegård er et smykke blant historiske trehoteller i Norge, med en ukjent, dramatisk og svært spennende historie. Du får et nærmere innblikk i historia når du besøker gjestegården, du kan også booke historisk vandring på hotellet, gjerne mellom middag og møte eller som en egen opplevelse.